Det er ikke så veldig stor øy, men likevel mye å se og gjøre. Det er et yrende folkeliv, masse restauranter, butikker og fine strender.
Bilder fra Evening Beach.
Hvert år, i mai, arrangeres det Cheung Chau Bun Festival. Det er en feiring for Cheung Chaus eldste tempel, Pak Tai, på Buddhas bursdag, som innebærer en uke med ulike aktiviteter, parader og ofringer, og som avsluttes med en "bollekamp", i mangel på bedre ord. Bollene (buns) er kjennetegnet på festivalen, og det blir laget enorme tårn av disse bollene (bun tower). Tolv finalister konkurrerer med hverandre ved å klarte opp tårnene for å plukke med seg boller og oppnå poeng. Jo høyere de klatrer og jo flere boller de plukker, desto flere poeng får de. Denne konkurransen ble forbudt en periode fordi sikkerheten til klatrerne ikke var god nok, men ble tillatt igjen for noen år siden da sikkerheten ble skjerpet og de fikk klatreseler.
Bun towers |
Pak Tai Temple
Etter å ha gått lenge i alt for mange grader var det på tide å spise middag og det måtte bli sjømat såklart! Etter å ha søkt litt rundt etter anbefalte steder på øya, falt valget på Ah Shun's Kitchen. Her må man faktisk ta med seg sin egen mat og så tilbereder de den for deg på kjøkkenet. Vi dro derfor først innom markedet for å kjøpe fersk sjømat.
Valget falt på reker, geoduck og kamskjell. Det smakte uuuuuutmerket!
Ikke akkurat noe man kan gjøre hver dag hvis man lever på budsjett, men veldig gøy å prøve å spise ute på denne måten, og det var absolutt vært pengene.
Avsluttet dagen med en bubble wafle med sjokoladeis til dessert.
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar